2012. március 9., péntek

10 db ÚJ könyv könyvcsomag akár 1 Ft-ért! NMÁ - Jelenlegi ára: 1 484 Ft +

1 Ft-os aukcióra bocsátok 10 db új, olvasatlan könyvet, melynek eredeti ára összesen: 21. 620 Ft, mely azért nem tükrözi a könyvek valódi értékét, mert többnek 2000-es évek eleji ára van.
A könyveket csomagként tudom postázni.
Személyes átvétel munkaidőben Flórián tér, munkaidő előtt, után és hétvégén Nyugati pu környéke, illetve közeli metróvonalon.
A könyvek tartalma lentebb olvasható
Jó licitálást!
Adhe Taponcang:  Az emlékezet hangja
Magyar Könyvklub, kemény borítású, 307 oldal, eredeti ára: 1990 Ft
„ Immáron szabad vagyok. Már nem vigyázzák az ajtómat őrök. Bőven van mit ennem. A száműzött mégsem felejtheti el soha a kezdet eltépett gyökereit, a szívében mindig ott hordozza a múlt becses szilánkjait… Míg mindennapjaim óráit tengetem, szívem eltelik családom és barátaim emlékképeivel, kiknek csontjai eggyé lettek azzal a földdel, amelyet most idegenek tapodnak. ” Így kezdődik Adhe Taponcang hihetetlen története, aki 27 évet töltött kínai munkatáborokban, mert szembeszegült a Tibetet megszálló kínaiakkal. Rendkívüli bátorsággal és méltósággal fogadva sorsát, Adhe túlélte a kegyetlen éveket, hogy elmondhassa történetét – amely egyúttal sok ezer tibeti története is.
Catherine Anderson:  Dédelgetés
General Press,  kemény kötés, 366 oldal, eredeti ára 1990 Ft
Race Spencer maga mögött hagyva kétes múltját, igazszívű, tekintélyt parancsoló farmerként éli magányos életét. A sors egy napon egy földre szállt angyalt vezet az útjába. Race kimenekíti a sokkos állapotban lévő lányt a borzalmas vérfürdőből, amelyben az orgyilkosok Rebecca hitközösségének valamennyi tagját lemészárolták.
Amikor az ártatlan és tisztaszívű Rebecca Morgan magához tér az idegen férfi mellett, az élete örökre megváltozik. Elveszítette mindenkijét és mindenét, és szembe kell néznie egy rémisztően vad és veszélyes ismeretlen világgal, amelyben kizárólag Race jelent számára oltalmat. A férfi pedig mindent megtenne azért, hogy biztonságban tudhassa a lányt. Race-nek azonban félelmetes a híre. S bár Rebecca élete és biztonsága az ő kezében van, vajon megbízhat-e benne?
Edith Templeton: Gordon
Ulpius Ház, puha kötés, 287 oldal, eredeti ára: 2480 Ft
Találkoztál már olyan férfival, akit első pillantásra kiszúrtál magadnak a tömegből? De másodszorra ellenszenvesnek találtad? Aztán hozzád lép elvisz a helyről és megerőszakol egy kerti padon.  Edith Templeton könyve elénk tárja egy olyan világ rejtelmei, mikor egy óvatlan pillanatban nem önmagunk uraljuk akaratunkat, hanem valaki más. Akkor mész hozzá, amikor ő akarja. Ha azt mondja, vetkőzz, megteszed ellenkezés nélkül. Ha este a Sohoban sétálsz vele nyilvános helyen, kényszerít kisebb dolgot elvégzésére, és végig nézi. Aztán falhoz döntve magáévá tesz.  
Vájkál az álmaidban, a családodban, a legbelsőbb titkaidban. Rámutat gyengeségidre és uralja a lelked tested. Akkor visz ágyba, amikor akar és csak egyféleképp szeretkezik veled, kielégít, de hozzád se ér. Álmodban nézegeti a kerted és nem tehetsz ellene semmit. Az övé vagy! Ha valós életedben nem is de benn, legbelül sejted már a rabszolgája lettél. Azt tesz veled, amit csak akar.  
Olvasd el és átélheted, miként lesz egy nő modern rabszolgája egy ismeretlennek!  
Mi késztet egy okos tapsztelt nőt arra , hogy szó nélkül odaadja magát egy Mefisztó-külsejű idegennek? Hogy néhány hét alatt a férfi minden szeszélyét kiszolgáló rabjává váljon? A testi kapcsolat intim részletei mellet a lélek kitárulkozása jellemzi a regényt.. Az olvasó megrázó dráma tanuja lehet, amely nem csupán történeténél, de irodalmi értékénél fogva is maradandó alkotás, visszhangja talán a Lady Chatterly szeretőjéhez hasonlítható.  
Arthur Miller:  Egy brooklyni fiú
Szukits kiadó, kemény kötés, 283 oldal, eredeti ára: 1890 Ft
Arthur Miller számos olyan kritikus hangvételű vagy mély gondolatokat tartalmazó esszét, cikket és tanulmányt írt, amelyekkel ugyanolyan mély hatást gyakorol olvasóira, mint darabjaival a színházak közönségére. E kötetben korábban kiadatlan – esetenként önéletrajz jellegű – munkáit gyűjtöttük össze, amelyek világosan, drámai kegyetlenséggel, időnként mérnöki precizitással domborítják ki a 20. század második felének bizonyos eseményeit. Az esszék némelyike megvilágítja a világot egykor és azóta is foglalkoztató történések meghökkentő hátterét, egyéb művei az egyre sikeresebbé váló író életének jeleneteit mutatják be. Miller érdekes, időnként sokkoló véleményt formált a világháborúról, a holokausztról, az antiszemitizmusról, az 50-es és 60-as években Kelet-Európában zajló eseményekről. Erősen foglalkoztatta, hogy a harcokból hősként vagy vesztesként hazatérő katonák hogyan képesek visszailleszkedni a civil hétköznapokba, megvizsgálta azt a hisztérikus antikommunizmust, amely bizonyos időszakban Amerikát
Lorenz, Marita:  Szerelmem, Fidel
Magyar Könyvklub 2002 kemény borítás, 279 oldal, eredeti ára 2350 Ft
"... Kuba királynéja leszel" - ígérte Fidel Castro a tizenkilenc éves Marita Lorenznek, amikor 1959-ben megnézte a Havanna előtt horgonyzó német tengerjárót, és első pillantásra beleszeretett a kapitány szép lányába. A végzetes szerelem egyúttal egy őrült és izgalmas történet kezdetét is jelentette, amelyet maga az élet írt. Marita Lorenz élettörténete igazán nem mindennapi. Azt hihetjük, az ügynök "szakma" kifejezetten férfidolog. Marita sorsán keresztül megtudjuk, milyen eszközökkel él egy női ügynök. És főként, hogyan vihető rá a "nőiesség"-től oly távol álló útra. Az egykor fényűző körülményekhez és izgalmakhoz szokott asszony ma egy New York-i szükséglakásban él, betegen, fásultan...
Liz Sheridan: Dizzy és Jimmy – Szerelmem története James Deannel
Szukits Kiadó 2003, kemény kötés, 280 oldal, eredeti ára 2490 Ft
Dizzy, saját meglátása szerint tehetséges pályakezdő táncosnő, aki elköltözvén a szülői háztól nekilát a karrierépítésnek. Ám megfelelő kapcsolatok és kellő adag szerencse hiányában ez nem is olyan egyszerű. A sztársághoz vezető út alkalmi fellépésekből épül, sok munkával és kevés haszonnal.
Jelenlegi szállása teljesen összhangban van szűkös anyagi lehetőségeivel, és még ennek is örülhet, mivel a női művészek szállójaként működő épületbe apja ajánlására sikerült bekerülnie. Itt persze tilos férfivendéget fogadni, de ez a kikötés nem különösebben aggasztja a lányt, mivel a közeljövőben nem kíván családot alapítani, és a szerelem is hiányzik az életéből.
Aztán megtörténik az elképzelhetetlen, véletlenül összeismerkedik valakivel, és a jóvágású arc egyre többet foglalkoztatja, s mire észreveszi már teljesen bele is bolondult. Szerencséjére a vonzalom kölcsönös, a fiú (James Dean) azonban még nála is hátrább tart a siker felé vezető úton.
Szerelmük azonban nem ismer lehetetlent, s amikor végre sikerül kibérelniük egy szobát, boldogságuk nem ismer határt. Kapcsolatuk azonban nem marad felhőtlen, és Dizzy lelkiismeretesen beszámol minden öröméről és bánatáról, egészen a tragikus végkifejletig (úgy vélem ezzel nem árulok el nagy titkot, hiszen Dean pályájának vége jól ismert).
„ Ezt a merész, ifjú sztárt kocsijában érte a halál,
Senki se tudja miért –
Gumicsikorgás, lángok, s nincs többé ez az ifjú sztár,
Ó, hogyhogy csak ennyit élt?
Elment a fiú, de a híre él tovább,
Mert ok nélkül halt meg…
Bobby Troup”
A könyv, azon kívül, hogy felfedi Dean személyiségének egynémely vonásának eredetét, azt ismerteti meg az olvasóval, miként lehet túlélni egy – az ismeretlenségből a nagy stúdiók kirakatába kerülő – újdonsült sztár mellett az ismertséget. Nehezen.
Deák Zsigmond, L. Pap István, Moncz Attila: Madár - Erdei Zsolt útja a világbajnoki címig
Aréna Kiadó 2004, kemény kötés, 240 oldal, eredeti ára 2490 Ft
Amikor a Kisstadionban padlót fogott, talán senki sem hitt abban, hogy három évvel később egy ország ünnepli őt, ráadásul könyv is készül az életéről.
Akkor úgy tűnt, nem csak képletesen került mélyre, azonban ő egy pillanat alatt felpattant, és harcra kész volt.
Mint előtte és utána mindig. Ha kellett, harcolt, ha kellett, küzdött, ha kellett professzor volt a ringben, de mindig nyert. És nem csupán a meccseit, hanem az emberek szeretetét is.
Próbálták megfejteni a titkát, miért van az, hogy nem osztja meg a társadalmat, hanem mindenki elfogadja, lassan már rajongásig szereti.
A mérkőzései nézettségi csúcsokat döntenek, a népszerűsége az eget verdesi, ő pedig megmaradt olyannak, amilyen a Kisstadionban, a Gerasenkótól kapott pofonja után vált.
Embernek. Hétköznapi, olykor esendő, de mindenképpen közkedvelt embernek.
Hogy mi a titka?
Szándékaink szerint néhány oldal végigolvasása után már nem csupán előttünk lesz világos mindez.
Ethan Hawke: Hamvazószerda
Ulpius Ház 2003, puha kötés, 367 oldal, eredeti ára 1980 Ft
Jimmy, a főhős tiszta GI Joe, a hadsereg, a drogok, a káromkodás és saját autója megszállottja. A felelősség nem az ő világa. Kis testi hibája, hogy szerelmes egy nála jóval értelmesebb nőbe, a gyönyörű Christybe, aki történetesen terhes tőle. Sok minden történik velük ez utóbbi miatt: menekülés, szakítás, kibékülés egy buszpályaudvaron, utazás a szülőkhöz, akiket sosem ismertek igazán. Találkoznak furcsa figurákkal: egy napszemüveges muszlim iszákossal, egy reformer családi pappal, egy Jézus-komplexusos csavargóval, miközben megannyi kompromisszumot kötnek egy békés családi élet reményében, amiről úgy tudják nem létezik.  
Ethan Hawka: Mi a gond velem?
Ulpius Ház 2003, puha kötés, 273 oldal, eredeti ára 1980 Ft
A fiatal, jóképű színész és a kezdő dizőz, William és Sarah találkozása egy New York-i bárban nem kimondottan első látásra szerelem, de később az lesz belőle, mégpedig a fiú számára az első, amely nem puszta szexről szól. Mi meg csak állunk és drukkolunk a háromdimenziós történetben, ahol a jóképű vesztésre áll. A számunkra filmszínészként ismerős Ethan Hawke első és udvariasan nagyon rövid regényének legfőbb erénye ugyanis az, hogy holografikusan megelevenednek benne a hangulatok. Megízleljük a whyski ízét, ruhánkba beissza magát a Marlboro füstje, a szomorú szeretkezés illata, a szorongás bekúszik a szívcsakránkba, másik asztalhoz ülünk, ha belép valaki, aki antipatikus. Mint a filmeken.
Eric Bogosian: Plaza
Ulpius Ház 2002, puha kötés, 263 oldal, eredeti ára 1980 Ft
A Plaza Univerzumban valami bűzlik. A fogyasztói vágyakhoz igazított steril környezetben, az illatgyertyákat áruló butikok, a fehérneműboltok, a szmokingüzletek, a mesterségesen illatosított pékségek és Disney üzletek között bomlásnak indult az "embernek lenni" fogalma.
Bogosian elrettentő áruházi performanszának szálai a rövidre vágott, emberi drámáktól burjánzó hétköznapokból indulnak, és egy gigantikus, metaforikus plazapusztulásnál futnak össze.
Egy szintetikus drogokban utazó fiatal anyagyilkos és általános terminátor, egy kukkolóvá lett családapa, eladók és exeladók, valamint pervertált plazalézengők a prizmaszerű darabokból összeálló apokaliptikus történet főszereplői. Lehet, hogy csupán kerti díszeket vásárolni indultak, aztán benzinnel leöntött halott rendőrökön gázolnak át.
Annyira sötét regény, hogy benne csak a haldokló plaza villogó fényei világítanak. Azok is csak a felhőkre.



Jelenlegi ára: 1 484 Ft

Az aukció vége: 2012-03-06 21:20
. 10 db ÚJ könyv könyvcsomag akár 1 Ft-ért! NMÁ - Jelenlegi ára: 1 484 Ft

Fontos